4 redenen waarom jij rijinstructeur wilt worden

Ben je toe aan een carrière switch? Als je graag met mensen omgaat en van veel verantwoordelijkheid en vrijheid houdt, dan is wellicht een baan als rijinstructeur iets voor jou. Een baan waarin geen een dag hetzelfde is en waar je de hele dag door gezellig met mensen van verschillende leeftijden in de auto zit. Zit je te twijfelen? Dan deel ik hier een aantal redenen waarom de opleiding rijinstructeur een hele goede keuze is.

Een sociaal beroep

Ben jij van nature een sociaal persoon en leer je graag nieuwe mensen kennen? Als rijinstructeur ontmoet je continu mensen die allemaal een verhaal hebben en redenen om hun autorijbewijs te halen. Van de 17/18-jarige pubers die staan te popelen om de weg op te gaan en helemaal enthousiast zijn om de kneepjes van het autorijden van jou te leren, tot de dame op middelbare leeftijd die eindelijk haar angst voor autorijden onder ogen wil komen en jouw kennis en ervaring vertrouwt. Iedereen die bij jou in de auto stapt heeft een verhaal en tijdens hun rijlessen leer je hen steeds beter kennen.

Als rijinstructeur word je niet zo snel vergeten

Niemand vergeet zijn/haar rijinstructeur. Het halen van je autorijbewijs is een grote levensgebeurtenis, en eentje die men niet zo snel vergeet. Jij kunt je vast ook nog wel die gezellige rijinstructeur van jou herinneren met stalen zenuwen als je te hard een bocht nam. Of die chagrijnige examinator die jou de eerste keer liet zakken. Auto rijlessen en het rijexamen staan nog jaren lang in het geheugen van de meeste mensen gegrift, omdat het een bijzonder moment was in hun leven. Als rijinstructeur ben je onderdeel van een belangrijk hoogtepunt in de levens van je leerlingen!

Een gevoel van voldoening

Als je je leerlingen stuk voor stuk beter ziet worden in het autorijden en vervolgens mag zien slagen, dan doet dat toch iets met je. Je hebt ze tenslotte vanaf hun allereerste keer autorijden meegemaakt. Doordat je keer op keer het succesvolle slagen van je leerlingen mag meemaken, zodat ze dankzij jouw lessen veilig en zelfverzekerd de weg op kunnen, dan geeft dat een gevoel van voldoening. Je draagt bij aan het veilige verkeer en hebt daarom een groot gevoel van verantwoordelijkheid.

Hard werken en multi-tasken

Werken als rijinstructeur is niet voor mensen die liever lui achterover zitten. Rijinstructeurs zijn harde werkers. Maar dat harde werk wordt vrijwel altijd beloond. Geen dag in het leven van een rijinstructeur is hetzelfde. Je kunt het zo gezellig of serieus maken als je zelf wilt. Zolang je scherp blijft en goed bent in het op tijd herkennen van gevaren, zijn je leerlingen bij jou in goede handen. Een rijinstructeur is een echte multi-tasker!