Bedrijfswagens, in alle soorten en maten

Een bedrijf onderhouden is een hele opgave. Niet alleen moet er werk liggen om te doen, ook de werknemers moeten goed en veilig aan het werk kunnen. In veel sectoren wordt dan ook gebruik gemaakt van bedrijfswagens op de efficiency van het werk te bevorderen. De term ‘bedrijfswagens’ is eigenlijk heel breed voor alles wagens en grote machines die tijdens werk ingezet kunnen worden. Vaak zien we deze wagens terug in sectoren als de bouw en de landbouw. In deze blog vertel ik je waarom en waar ze nog meer handig zijn. Lees je mee?

Praktisch en efficiënt

Ze bevorderen dus de efficiency. Maar hoe werkt dat nu? Nou denk bijvoorbeeld eens aan een vorkheftruck. Deze wagens zijn ervoor gemaakt op zware vrachten op te tillen en te verplaatsen zoals stapels bakstenen in de bouw. Wanneer bouwvakkers dat zelf moeten gaan verplaatsen, heb je daar dus meer mankracht en tijd voor nodig. Dat betekent dat het langer duurt om een project af te maken en dat het automatisch ook duurder wordt voor zowel de bouwer als de klant. Bouwmachines halen dat stukje werk bijna helemaal weg en dus kan er slimmer met de tijd omgegaan worden. Dat maakt een bouwbedrijf ook aantrekkelijker om mee in zee te gaan.

Vervoer en overzicht

Maar ook buiten bouw en landbouw zien we bedrijfswagens. Zo vallen veel stationwagens ook onder bedrijfsauto’s. Ze kunnen gebruikt worden voor vervoer van één of meerdere personen naar bijvoorbeeld een werk of vergaderlocatie. Het is ook perfect voor bouwopzichters om een terrein te kunne inspecteren en het ziet er nog stoer uit ook. In feite zijn dit, zoals we in de volksmond zeggen, auto’s van de zaak. Zo blijf je mobiel zonder dat alle kosten om er altijd voor je werk te zijn uit eigen zak moeten komen.

Houd het klein

Maar een bedrijfswagen kopen, is lang niet altijd voor alleen de grootste bedrijven weggelegd. Ook kleine ondernemers kunnen er gebruik van maken, de allerkleinste! Is jouw dochter bezig met een eigen bedrijfje. Een grote bakfiets met overkapping is de manier om haar product in de buurt te bezorgen. Met wat leuke versieringen hier en daar ziet men haar vrolijke verschijning al van ver aankomen. Maar ook als ze al wat verder is, verder moet rijden en iets professioneler wil. Met een rijbewijs kan je zo in een kleine bus, ofwel bestelbus stappen, om je product aan de man te brengen. De mogelijkheden met bedrijfswagens zijn eindeloos.