Gebben Motoren

De gaafste motorevenementen van 2020

Met de opmars van het coronavirus ging er een dikke streep door veel evenementen waarop motorliefhebbers zich ten zeerste hadden verheugd. Natuurlijk met de TT in Assen, die normaliter eind juni zou plaatsvinden, als droevig dieptepunt. Maar ook een festijn als de Zwarte Cross moest worden afgelost, evenals het WK Superbike eerder dit jaar. Ook enkele motorevenementen die werden georganiseerd door de bekende motorzaak Gebben Motoren moesten worden afgelast. Maar gelukkig is er met het versoepelen van de maatregelen inmiddels weer wat meer mogelijk en kan de motorliefhebber alsnog aan zijn trekken komen. Hieronder een overzicht van de de motorevenementen die er in 2020 – onder voorbehoud – nog staan aan te komen!

Classic Races Veenendaal

Al voor de 26ste keer op rij organiseert Stichting Klassieke Motorsport Veenendaal dit jaar de inmiddels vermaarde Classic Races Veenendaal. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus zijn in deze Utrechtse plaats de prachtigste klassieke wegracemotoren van voor 1973 te bewonderen, die met elkaar (althans, de coureurs) de strijd aanbinden. Op een ongetwijfeld mooie zomerdag heb je vanaf het terras een prachtig uitzicht over het rechte stuk en de start/finish. Een evenement dat je beslist een keer moet hebben meegemaakt!

Gamma Racing Days

In het weekend van 25 tot en met 27 september vormt het TT Circuit in Assen het decor voor de jaarlijks terugkerende Gamma Racing Days. Dit is hét evenement voor de Nederlandse raceliefhebber, want naast motoren komen ook racewagens in diverse klassen en karts gedurende deze drie spectaculaire dagen in actie. Daarmee vormen de Gamma Racing Days volgens hoofdsponsor Gamma het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa. Een weekend dat je als raceliefhebber dus zeker niet mag missen!

American Sunday

Of eigenlijk American Sundays, want dit evenement vindt dit jaar liefst twee keer plaats! Op 30 augustus kun je terecht op het circuit van Zandvoort, terwijl het TT Circuit in Assen de tweede editie van dit jaar organiseert. Veel motoren zul je op deze dagen overigens niet zien, maar wanneer je fan bent van alles wat rijdt en enigszins apart is kom je hier zonder enige twijfel aan je trekken. De American Sundays staan namelijk geheel in het teken van klassieke Amerikaanse wagens. Dus wil je een keer zo’n bloedsnelle Corvette van dichtbij bewonderen of gaat je hart sneller slaan van een authentieke Mustang? Reserveer dan meteen je kaarten voor één van de edities in Zandvoort of Assen!