Een bandenwissel in Assen laten uitvoeren?

Ben je op zoek naar de juiste banden in Assen? Bij diverse bandenhotels en opslagcentra kan je het hele jaar door jouw banden laten opslaan en kiezen voor een een bandenwissel. In het voorjaar gaan de winterbanden eraf, en worden de zomerbanden gemonteerd. In het najaar gebeurt precies het tegenovergestelde. Een tijdige bandenwissel in Assen is belangrijk omdat je zo het hele jaar door rijdt op de meest veilige en zuinige band. In deze blog lees je meer over de verschillende soorten banden die er zijn.

Zomerbanden

Zomerbanden zijn gemaakt van hard rubber, deze zijn speciaal ontworpen voor hogere temperaturen. Hierdoor hebben zomerbanden goed grip op het warme wegdek. Ze bieden de beste veiligheid tijdens de warmere maanden en zorgen ervoor dat je een stuk zuiniger rijdt. Dit scheelt dus ook in de portemonnee.

Winterbanden

Winterbanden zijn ontworpen voor lagere temperaturen en winterse omstandigheden. Ze hebben een rubber ontworpen, dat ook bij lage temperaturen, voldoende elastisch zijn om de nodige vertanding en vermogensoverdracht naar de ondergrond bereiken. Winterbanden zijn gemarkeerd met het M + S symbool. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van de winterband in Assen.

Voordelen Winterbanden

  • Meer grip bij temperaturen lager dan 7 graden: De speciale rubbersamenstelling zorgt voor een betere elasticiteit bij lagere temperaturen, dus een kortere remweg en meer grip in de bochten en bij het optrekken.
  • Minder kans op Aquaplaning: Door speciale profielen, betere afvoer van water en sneeuw, dus meer controle over de auto.
  • Qua geluidsniveau en slijtage geen grote verschillen meer met zomerbanden: Door de huidige stand van de techniek behoren de vroegere nadelen inmiddels tot het verleden.
  • Bij montage winterbanden, geen slijtage van de zomerbanden, dus de meerkosten zijn gering: Indien de winterbanden tijdig worden gewisseld treedt er nauwelijks extra slijtage op. Hierdoor zijn de meerkosten van winterbanden gering.
  • Tijdens wintersport zijn de sneeuwkettingen minder snel noodzakelijk: Door een betere grip is de kans kleiner dat in de wintersportgebieden naar de sneeuwketting gegrepen moet worden. Niettemin is het wel in een aantal landen verplicht om sneeuwkettingen mee te nemen.

All-Season banden

All-season banden (all-weather banden) zijn banden, die zowel in de zomer als in de winter gebruikt kunnen worden. Hierdoor worden kosten bespaart voor een andere set banden. Omdat de winters in Nederland steeds zachter worden kiezen steeds meer mensen (ook in Assen) voor dergelijke 4 seizoenenbanden.

Geef een reactie