Gebieden waar je goed kunt vliegen met een Drone

We weten dat we niet overal kunnen vliegen met een drone maar waar wel en wat zijn vette plekken om te vliegen in Nederland? Om vette beelden te maken of gewoon voor een beetje plezier is het goed om te weten waar je wel en niet kan vliegen en wat de beste plekken zijn om te vliegen met een drone.

No fly zones

Voor Nederland is er een kaart waar deze specifieke gebieden zich bevinden waar drones mogen die je online kan vinden. Wat makkelijker is om te gebruiken is een app die je vertelt aan de hand van deze kaart of je in het gebied waar jij je bevind mag vliegen dat is de ASR app.

Regels in Nederland

  • Niet hoger vliegen dan 120 meter vliegen

*Stel een limiet in op de drone zodat dit niet fout kan gaanNiet vliegen over gebouwen of industrieterrein

  • Niet hoger vliegen dan 120 meter vliegen
  • Niet vliegen over autowegen, spoorwegen of vaarwegen
  • Niet vliegen over een mensen menigte

*groepen groter dan 12 mensen

  • Alleen vliegen bij daglicht

Tulpen velden

De eerste plek is de Noordoostpolder ook wel bekent voor de lange en kleurrijke tulpen velden. Dit is een plek wat natuurlijk het mooiste is in de lente als de bloemen in bloei zijn, maar al de interessants patronen van boven af in de winter of herfst is de moeite waard om met jouw drone een kijkje te nemen.

Waddeneilanden

Hier zijn weinig plekken waar je daadwerkelijk mag vliegen bij deze gebieden maar de extreem mooie gebieden die zich hier bevinden zijn waard de plekjes op te zoeken waar je wel mag vliegen. Deze eilanden zijn toch minder bekent onder de Nederlanders en de eilanden op een andere manier te zien geeft echt een wauw effect!