Handige motor onderdelen die je nodig hebt

Heb je pas je motor rijbewijs gehaald en een nieuwe motor? Gefeliciteerd! Je merkt dat alles nog erg nieuw is en dat je constant nieuwe informatie en adviezen krijgt. Het is goed om je online aan te melden bij diverse motorgroepen waar je nog meer kunt leren. Motorrijden is niet weggelegd voor iedereen. Veel mensen vinden het eng en zien alleen gevaar. Met de juiste aanpak kun je ultiem genieten en ben je verzekerd van een veilige motorrit. En dit altijd! Zelfs wanneer je naar het buitenland gaat. Je neemt dan natuurlijk ook andere spullen mee.

Ken de basis

De basis is veiligheid. Veiligheid staat altijd op nummer 1. Je kunt en mag pas de weg op wanneer je zeker weet dat je veilig bent. Dit betekent dat de motor in goede staat is. Weet je dit niet helemaal zeker? Laat het vooraf nakijken door iemand voordat je gaat scheuren op de weg. Naast de motor, is de juiste kleding, helm en overige accessoires heel belangrijk. Er zijn een hoop helmen waar je uit kunt kiezen. Neem hier de tijd voor om de juiste helm voor jouw soort motor en ritjes uit te kiezen. Wanneer een helm niet goed is, is dit enorm gevaarlijk voor jou en voor anderen die met jou op de weg zitten. Mocht er iets misgaan tijdens het rijden wil je ook altijd extra’s mee hebben zodat je alvast iets zelf kunt oplossen tot je aankomt bij je bestemming.

Breid je collectie uit

Je kunt je motorcollectie zo gek maken als je wilt. Behalve dat je de basis onderdelen hebt wat betreft veiligheid, onderhoud en extra’s, kun je veel informatie opdoen van anderen. Iemand die al jaren motorrijd heeft waarschijnlijk een hoop onderdelen waar je nooit aan hebt gedacht zoals een telleronderdelen motor. Het is daarom goed om ook met ervaren motorrijders op pad te gaan en verschillende verhalen aan te horen.