Herstel vrachtwagenschade: ontdek de opties

Schade komt niet alleen voor aan scooters, motoren of auto’s.  Ook bij een vrachtwagen kan het zomaar voorkomen dat er sprake is van schade. Schade dat is veroorzaakt door een ongeval op de weg of bij het inparkeren: er zijn tal van manieren waarop er schade aan een vrachtwagen kan ontstaan. Gelukkig kan ook vrachtwagenschade gemaakt worden. Bij welke vestiging dit het beste kan en op welke manier dit gedaan wordt is afhankelijk van een aantal zaken, waaronder waar je verblijft, maar ook van wat voor type vrachtwagen je hebt.

Er zijn vrachtwagens in de lichte en de zware categorie: lichte voertuigen hebben een maximaal gewicht van 3500 kg. Hier vallen vaak ook bedrijfswagens onder die worden gebruikt voor transportdoeleinden. De zware voertuigen hebben een gewicht van minimaal 3500 kg. Het herstel van schade aan een vrachtwagen kan bij verschillende schadeherstelbedrijven gedaan worden.

Vrachtwagenschade? Laat het snel en vakkundig maken

Valt je vrachtwagen onder de categorie zware voertuigen? Dan is het belangrijk om te weten dat je niet overal terecht kunt. Voor het herstel van vrachtwagenschade is een speciale werkplaatsinrichting nodig: hier zijn niet alleen bedrijven van voorzien. Gelukkig zijn er door heel Nederland zo’n 12 vestigingen waar je terecht kunt met een vrachtwagen uit de zware categorie, zoals Eindhoven, Hoogeveen, Lochem, Zundert en Ter Aar. Heb je een voertuig uit de lagere gewichtsklasse? Dan is de kans groot dat je bij iedere vestiging terecht kunt. De enige uitzondering is wanneer er werkzaamheden aan het chassis of aan een laadbak of laadklep gedaan moeten worden? Dan heb je een werkplaats met speciale inrichting nodig.