Hoe kun je succesvol je motor verkopen? Onze tips!

Je motor verkopen kan een langdurig en vervelend proces zijn. Maar als je het goed aanpakt is het meestal zo gepiept. Omdat wij al wat ervaring hebben met de verkoop van motoren zullen we je enkele tips geven, zodat het voor jou makkelijker wordt om je stalen ros te verkopen!

Zorg voor goede foto’s

Omdat je waarschijnlijk snel van je motor af wilt is het uiterst belangrijk dat je goede foto’s maakt. Je foto’s zijn het visitekaartje voor de koper, dus zal dit de doorslag geven of koper langskomt voor een proefrit of niet. Het belangrijk dat hij schoon is. Dit geeft een goede indruk. Maak daarnaast zoveel mogelijk foto’s. Je kunt vaak meer dan tien foto’s plaatsen, dus doe dit dan ook. Zorg ervoor dat je horizontale foto’s maakt. Denk ook aan de achtergrond en de belichting. Het mooiste is een zonnige dag in een natuurrijke omgeving. Zo komt je motor goed tot z’n recht en zal de koper de schoonheid van je motor inzien. Geef daarnaast geen verkeerd beeld aan de hand van de foto’s! Als er gebruikssporen op de motor zitten fotografeer deze dan ook gewoon. Zo komt de koper niet voor verrassingen te staan als hij de motor uiteindelijk in het echt zal bekijken. Dit schept ook vertrouwen en geeft de koper het gevoel dat je niets voor hem verbergt. 

Bepaal een goede prijs

De prijs van je motor bepalen is niet altijd even makkelijk. Hier hebben we ook enkele tips voor. Voordehandliggend is natuurlijk om de prijs van vergelijkbare motoren op te zoeken op internet. Kijk wel goed naar het aantal kilometers en het bouwjaar van de motoren. Daarnaast is de prijs afhankelijk van de accessoires die hij bezit en de onderhoudsgeschiedenis. De staat van de slijtageonderdelen is ook belangrijk. Hebben de banden nog genoeg profiel en gaat de kettingset nog een tijd mee? Dit zijn allemaal dingen die invloed hebben op de prijs. Staar je niet blind op prijzen die dealers vragen, deze liggen namelijk een stuk hoger. Dit komt onder andere door de garantie die zij kunnen bieden en doordat ze daar vaak een stuk beter zijn nagekeken.