In het voorjaar weer zomerbanden

Voor de komende periode zijn winterbanden zeker een aanrader, want de temperatuur zijn bij lange na nog niet op het laagst. Het zal nog wel gaan sneeuwen of er ligt ijzel op het wegdek. In ieder geval genoeg redenen om nog eventjes door te teren op de winterbanden. Echter, als deze periode voorbij is en wij weer het voorjaar tegemoet gaan wordt het tijd voor andere banden.  Een wisselbeurtje inplannen om de winterbanden te verwisselen voor zomerbanden. Toch moet je wel op een aantal dingen letten voor een nieuwe set zomerbanden. Benieuwd? Lees dan maar mee.

Uiteraard handig om eerst goed te weten wat zomerbanden precies zijn. Zomerbanden zijn speciaal gemaakt voor temperaturen boven de zeven graden Celsius. Deze zomerbanden zijn ontwikkeld om bij hogere temperaturen te zorgen voor uistekende grip op de weg en levensduur te bieden. Vanwege de hitte worden zomerbanden gemaakt van zwaardere en hardere rubbersamenstelling.

Je zult je vast afvragen wat dan de voordelen zijn van zomerbanden. De voordelen zijn heel simpel. Doordat de zomerbanden een harde samenstelling hebben zorgt dat automatisch voor een lagere rolweerstand. Een lagere rolweerstand er ook meteen voor dat je benzineverbruik lager is. Dat is zijn niet de enige twee voordelen. Hiernaast zijn de zomerbanden ook nog eens goedkoper en hebben ze een langere levensduur ten opzichte van winterbanden. Het is daarom beter voor het milieu en ook voor de kosten.

Het bedrijf wat het meest verstand heeft als het gaat om auto’s en alles wat daarbij komt kijken, dan is het Vakgarage. Het is een betrouwbaar autobedrijf, een onafhankelijke garage waarbij u terecht kunt voor onderhoud en reparaties voor eigenlijk elk voertuig op wielen. Alle auto’s van alle merken zijn welkom. Het werk wordt verricht door professionele autospecialisten die dit vol passie uitvoeren. Tot slot leveren wij ook nog apk-keuringen, aircoservice, accuservice, en een grote of kleine beurt.