Motorverzekering afsluiten voor uw motor

Het afsluiten van een motorverzekering is een belangrijke stap nadat u een motor gekocht heeft. Er zijn dan ook een hoop verschillende mogelijkheden op dit gebied, aangezien veel mensen er gebruik van willen maken. Wanneer u een motorverzekering af gaat sluiten, is het belangrijk dat u een goede vergelijking doet op het internet, juist omdat er zoveel verschillende aanbieders zijn. In dit artikel gaan we in op de verschillende verzekeringen en wanneer u voor welke soort verzekering zou willen kiezen. 

Beperkt incasso voor de motor

Het is belangrijk om een goede motorverzekering af te sluiten die past bij de motor die u rijdt. Het belangrijke hiervan is dat u goed moet weten hoe omvangrijk de verzekering moet zijn voor de motor. Heeft u bijvoorbeeld een oude motor, ouder dan 7 jaar, dan kunt u gemakkelijk kiezen voor een goedkopere verzekering. Hierbij kunt u denken aan een WA verzekering of een beperkt incasso verzekering. De premies van deze verzekeringen zijn laag. Bij een beperkt incasso bent u verzekerd voor schade die u zelf toebrengt aan andermans voertuig. Ook bent u verzekerd voor brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Veel schade door natuurgeweld is niet inbegrepen in de beperkt casco voor de motor. Heeft u een motor die ouder is dan 7 jaar of zelfs bijna afgeschreven is? Dan is de volgende motorverzekering wellicht geschikt voor u.

WA motorverzekering voor oudere motoren

Wanneer u een oudere motor hebt, of gewoon zo goedkoop mogelijk wil verzekeren, kies dan voor de WA verzekering. Dit is de laagste verzekering die u kunt krijgen en de WA is dan ook de verplichte verzekering voor elk voertuig. Met een dergelijke verzekering bent u verzekerd tegen schade aan een ander of voertuigen van derden. Stel, u hebt een ongeluk met een auto en u bent schuldig bevonden, dan dekt de WA de kosten van de reparatie voor die ander. Deze motorverzekering is verplicht ter zelfbescherming. Als u iemand aanrijdt en u bent niet verzekerd, zal alles uit eigen zak betaalt moeten worden en dat zijn bedragen die niemand zomaar even bij kan leggen. Daarom is het door de overheid verplicht gesteld om minimaal een WA verzekering af te sluiten voor elk voertuig. 

WA + volledig casco voor de nieuwe motor!

Heeft u net een nieuwe motor gekocht of een oudere motor die veel geld waard is? Dan kiest u voor een WA+ volledig casco motorverzekering voor de motor. Hiermee bent u namelijk verzekerd tegen schade aan anderen, brand, explosie en kortsluiting, diefstal, natuurgeweld,  waterschade en schade door ongelukken. Kortom, wat er ook met de motor gebeurt, u bent er gewoon voor verzekerd! Veel mensen nemen deze verzekering omdat motoren vaak hele dure aankopen zijn en een motor ook kwetsbaar is. De volledig cascoverzekering is dan ook een van de meest afgesloten motorverzekeringen. 

Voordat u een motorverzekering af gaat sluiten is het verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, zodat u gemakkelijk en snel weet hoeveel u bij verscheidene verzekeraars betaalt voor dezelfde verzekering. Succes bij het afsluiten van uw motorverzekering! Bij Diks is een motorverzekering 24 uur per dag, 7 dagen per week te berekenen en af te sluiten.