Risico\’s

Je bent het je vast niet iedere dag bewust maar je loopt eigenlijk in veel situaties risico. Gelukkig ben je daar niet altijd mee bezig want de meeste risico’s zijn niet heel erg groot. Vanaf het moment dat je opstaat kunnen er al kleine dingen misgaan. Je kunt je verstappen als je uit bed stapt, uitglijden in de douche of de laatste trede van de trap vergeten. De meeste ongelukjes gebeuren immers nog steeds in en om je eigen huis. De risico’s nemen verder toe als je de deur uitgaat naar je werk, als je gaat sporten of boodschappen gaat doen. Maar ook dan ben je jezelf vaak niet bewust van de risico’s. Maar een ongeluk in het verkeer, een blessure met het sporten of je vertillen bij het boodschappen doen, het gevaar zit vaak in een klein hoekje. En dan is er natuurlijk nog het risico van je gezondheid. Je hebt allemaal de kans om vroeg of laat iets te krijgen waar je niet op zit te wachten. Maar ook daar ga je niet iedere dag aan denken.

Risico’s verzekeren

Veel risico’s die je dagelijks loopt heb je waarschijnlijk afgedekt door een aantal verzekeringen. De verplichte ziektekostenverzekering is daar een voorbeeld van. Verder hebben de meeste mensen een inboedel en een aansprakelijkheidsverzekering voor het geval dat er iets gebeurt. Huiseigenaren hebben daarnaast nog een verplichte opstalverzekering lopen. Als je aan het verkeer deelneemt heb je daarvoor ook verplichte verzekeringen die je af moet sluiten. Als je in het bezit bent van een motor dan is het verplicht een motorverzekering te hebben. Voor je zo’n verzekering afsluit is het zinvol om eens te zoeken op motorverzekering vergelijken. Je zult zien dat er grote verschillen tussen de diverse aanbieders zijn. Zowel in de premie als ook in de dekking van het risico. De asr motorverzekering is een veel gekozen optie.

Overige verzekeringen

Naast de genoemde verzekeringen zijn er nog veel meer varianten. Je hebt nog de uitvaartverzekering waarmee de kosten verzekerd zijn om de uitvaart na je overlijden te betalen. Verder hebben veel mensen daarnaast nog een aparte overlijdensrisicoverzekering lopen. Hierbij komt er in één keer een geldbedrag vrij bij overlijden. Bijvoorbeeld om de hypotheek af te lossen. Alle autobezitters zullen minimaal een WA verzekering moeten hebben. En als je een vrij nieuwe auto hebt daarnaast ook nog een casco verzekering voor schade aan je eigen auto. Kortom je loopt iedere dag risico’s maar verzekeringen kunnen de gevolgen van deze risico’s beperken.

Geef een reactie