17 oktober 2021
rijschool

Tips over het huren van een auto

Wanneer je een auto gaat huren is het belangrijk om de volgende tips in het hoofd te houden. Het is belangrijk om zo veel mogelijk informatie te verkrijgen over het bedrijf waar je de auto huurt. Zo kan een bedrijf je laten betalen voor de kilometers die je maakt via Europetrack een geverifieerde ritten tellen bedrijf. Kijk daarom of het verhuurbedrijf aangeschreven staat bij https://www.europetrack.eu/. Hier dan nu de tips.

Limited edition

Vermijd luchthaventoeslagen

Een van mijn top huurauto tips is om te voorkomen dat je een auto huurt vanaf de luchthaven indien dat mogelijk. Luchthavens rekenen meestal een premie voor het gemak van het ophalen van de auto direct na je vlucht en het afgeven van de auto, vlak voor de vertrek vlucht. Soms is het gemak de vergoeding de moeite waard, maar soms is dat niet zo. De autoverhuur kantoren die in de stad zijn gelegen zijn vele malen goedkoper, omdat ze een lager tarief bieden. Weeg daarom al je opties af voordat je beslist een auto vanaf de luchthaven te huren.

Je hebt mogelijk geen verzekering nodig

Autoverhuurbedrijven houden ervan om je een van hun verzekerings plannen te verkopen. Het begint tijdens het boekingsproces en gaat door wanneer je op kantoor aankomt om de auto gaat ophalen. Soms is beleefd weigeren genoeg voor geen verder aandringen. Andere bedrijven gaan door na het weigeren en gaan zelfs zo ver in dat ze je willen laten schrikken voor alle gevaren die er zijn op de weg. Maar kijk zelf goed naar de reisverzekering die je hebt, deze kan namelijk ook het rijden in een gehuurde auto dekken.

Een creditcard

De beste manier om een auto te huren is met een creditcard. Creditcards kunnen op de gehele wereld gebruikt worden en deze kan je meestal alleen krijgen als je een bepaald inkomen of geld opzij hebt staan. Dit laat aan het verhuurbedrijf gelijk zien dat je financieel verantwoordelijk bent.