Ford F150

Waarom een autoverzekering verplicht is

Op een bepaald punt in je leven ga je een auto kopen. Sommige mensen omdat er een kleine op komst is en anderen omdat ze die nodig hebben voor hun werk. Daarbij moet je ook altijd een autoverzekering afsluiten, want dat heeft de overheid verplicht gesteld. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een WA verzekering, een WA + casco verzekering of een all risk verzekering. Alle drie de verzekeringen hebben hun eigen voor en nadelen.

Waarom een autoverzekering verplicht is

De overheid heeft autoverzekeringen in Nederland verplicht gesteld. Dat is maar goed ook, want niemand wil onverzekerd een ongeluk maken. De schade die aan jouw auto of die auto van iemand anders ontstaat kan oplopen tot in de duizenden euro’s. Heb je geen verzekering? Dan word jij aansprakelijk gesteld en moet je opdraaien voor de schade aan je eigen voertuig en de schade die je bij anderen hebt toegebracht. 

De premie

Een aantal factoren hebben invloed op de premie die jij maandelijks aan de verzekeringmaatschappij betaald. Zo wordt je woonplaats, het merk auto dat je rijdt en hoeveel rijervaring je hebt meegenomen in de berekeningen. Hoe goedkoper het merk en hoe meer rijervaring je hebt, hoe goedkoper de premie die jij betaald. Je woonplaats wordt ook meegenomen. Het kan zijn dat er in je stad veel auto’s worden gestolen. Die gegevens worden allemaal meegenomen. 

Allianz kan jou helpen met het vinden van een autoverzekering. Op de website van Allianz kan je in een aantal simpele stappen bereken wat je ongeveer aan premie gaat betalen. Je kan dan precies zien wat je betaald voor een WA verzekering of bijvoorbeeld een All-risk verzekering.

Bron: allianzdirect.nl