motorverzekering berekenen

Waarom motorrijden steeds populairder wordt

1.456.843. Dat getal staat gelijk aan het aantal mensen die op 1 januari 2019 in het bezit waren van een rijbewijs. In 2018 slaagden maar liefst 28.743 mensen voor hun motorrijexamen. De populariteit van motorrijden stijgt dus, maar waarom? Motorrijden is gevaarlijker dan autorijden, je bent veel kwetsbaarder op de motor. ‘S winters is het koud op de motor met die gure wind. ‘S zomers is het bloedheet in dat leren pak. Met temperaturen boven de 25 graden is het flink afzien in dat zwarte motorpak. Toch vinden veel mensen motorrijden leuk. Wat maakt motorrijden nou zo leuk? 

Motorverzekering berekenen

Klik op de link om een motorverzekering te berekenen. Direct Motorverzekeren is expert wat betreft motorverzekering. Ga nooit op pad zonder verzekerd te zijn. 

Vrijheid

Op een motor rijden is het ultieme gevoel van vrijheid. Je bent veel wendbaarder dan in de auto. En je zit letterlijk in de buitenlucht. Je voelt de snelheid. Op een motor wordt de reis het ding. Het gaat om het rijden. Anders dan in een auto heb je geen medepassagiers. Geen kind, vriend of echtgenoot. Hooguit iemand achterop, die meekijkt over je schouder. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat je tussen de auto’s kan doorrijden als er file staat.

Happy feelings

De adrenaline spuit vaak door je lichaam heen. Met een motor kun je doortrekken tot boven de 10.000 toeren per minuut. Die snelheid en kracht die je dan voelt, geeft natuurlijk een enorme kick. Waan je even op het circuit als er meerdere bochten vlak achter elkaar komen. Net als Valentino de Rossi knoop je de bochten aan elkaar. Motorrijders begroeten elkaar tijdens het passeren net zo als buschauffeurs. Als we allemaal op motors zouden rijden, zou het verkeersbeeld er misschien wel heel anders uit zien. Allemaal blije mensen die zwaar letsel riskeren. 

Financieel aantrekkelijk

De aanschafprijs van een motor ligt veel lager dan dat van een auto. Als je met een motor 130 km/u rijdt dan rijdt je tussen de 1:25 en 1:30. Motorrijden is dus heel energiezuinig. Motorrijders hoeven ook niet bang te zijn voor de wegenbelasting. Deze stelt namelijk niet veel voor in vergelijking met auto’s.

Geef een reactie