Volvo occasions

Waarom zoveel mensen kiezen voor Volvo occasions

Volvo maakt degelijke auto’s. Als een ander merk in een ongeluk is met een Volvo dan is het bijna altijd de andere auto die de meeste schade heeft. Niet gek dus dat zoveel mensen een Volvo willen rijden: het is veilig en ze zien er ook nog goed uit. Voor iedereen die een nieuwe Volvo niet kan betalen – en dat zijn een boel mensen want helaas zijn ze niet goedkoop – zijn Volvo occasions de oplossing.

Volvo occasions

Wat zijn occasions?

Occasion is een term die wordt gebruikt om een tweedehands auto mee aan te duiden. Het woord is ontleend aan het Frans waar occasion zoveel betekent als koopje, buitenkansje, aanbieding of gelegenheid. In het Frans is occasion dan ook geen synoniem voor ‘tweedehands auto’. Occasion in de betekenis van tweedehands auto komt slechts voor in combinatie met het Franse woord voor auto; voiture. In Nederland wordt occasion meestal op zijn Engels uitgesproken.

Tweedehands rijden

Volvo occasions

Een occasion is dus in feite gewoon een betaalbare tweedehands auto die nog aan alle normen voldoet. Een Volvo occasion is dus weliswaar al in gereden, dat betekent niet dat het geen degelijke auto meer is. Sterker nog: Volvo’s gaan lang mee en zijn daardoor bij hun tweede en vaak zelfs derde gebruiker nog in prima staat. Nog steeds zie je regelmatig Volvo’s rijden uit de jaren 90 die het nog prima doen. Wil jij ook een Volvo occasion rijden? Doe goed je research en je zult zien dat er altijd een Volvo is die voldoet aan jouw wensen.