22 januari 2022

Zakelijk leasen is populairder dan ooit

De populariteit van geleasete bedrijfsauto’s bij een autoleasecenter kent ongekende hoogtes. Hoeveel Nederlanders met een zakelijke lease wagen in Nederland rondrijden is haast niet bij te houden. De kaap van 1 miljoen gebruikers is al een tijdje overschreden. En het lijkt er op dat de gestage groei nog lang niet in zicht is. Maar waarom is zakelijk leasen zo een booming business. En onder welke vorm kan je als onderneming het best leasen bij een autoleasecenter? Je hebt 2 opties om zakelijk te leasen: de operationele leasing en de financiële leasing. Bij een financial lease ben je als ondernemer economisch eigenaar. Reparatiekosten, autoverzekering en onderhoudskosten zijn voor jou rekening. Bij operational lease liggen alle lasten bij het autoleasecenter en de leasemaatschappij.

 Belangrijke voordelen van zakelijk leasen bij een autoleasecenter

Het grote voordeel bij de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen is dat je niet voldoende geld op de bank moet hebben staan. Zakelijk leasen bij een autoleasecenter zorgt ervoor dat je niet diep in je geldbeugel moet tasten. Een ander pluspunt is dat je met een nieuw automodel rijdt die volledig passen bij je persoonlijke behoeften. Voor alle duidelijkheid: leasen is de dag van vandaag de normaalste zaak van de wereld. Er hangt over leasen geen taboe meer. Op het einde van het contract heb je de mogelijkheid bij financial lease eigenaar te worden van de bedrijfswagen.

 Tweedehandsauto’s behouden hun waarde en het belastingvoordeel

Vroeger verminderde de autowaarde zienderogen als je een auto als tweedehands wou verkopen, maar aan die trend is gelukkig een definitief einde gekomen. Dat heeft te maken dat auto’s een langere levensduur hebben door de slimmere toegepaste technologie en door een aantal technische verbeteringen. De maatstaf van een occasion ligt een stuk hoger dan een paar jaar geleden. Een andere hoofdreden waarom zakelijk autoleasen in een autoleasecenter zo aantrekkelijk is, heeft ook te maken met het belastingvoordeel waarvan je als onderneming kan genieten.